De gymnasten van Corpus Sanum Herentals hebben op het Belgisch kampioenschap Trampoline in Eksel goud, zilver en brons gewonnen.

Op het programma stond zaterdag eerst synchroon gepland. In deze discipline springen 2 gymnasten zo gelijk en moeilijk mogelijk. Voor Corpus Sanum is dat opmerkelijk omdat in de turnzaal slechts één trampoline beschikbaar is. De spits werd afgebeten door de zussen Nell en Britt Caers. Zij brachten 2 mooie en synchrone oefeningen in de categorie jongeren. Het was spannend afwachten tot alle duo's hun oefeningen hadden uitgesprongen. Met een welverdiende bronzen medaille evenaarden zij hun prestatie van het Vlaams kampioenschap.

In de hoogste categorie juniors / seniors sprongen de Morkhovense Yoni Verdonck met haar partner Grace Chezzi uit Beringen. Om samen te trainen moet één van beide een verplaatsing maken en kunnen dan nog niet in optimale omstandigheden trainen. De overige deelnemers zijn meestal van dezelfde club en kunnen elke training oefenen op deze moeilijke discipline.

Na de opgelegde reeks stonden Yoni en Grace al onverwacht aan de leiding. Zij kwamen als laatste duo op de trampoline voor de vrije reeks. Yoni en Grace brachten een vlekkeloze oefening, wat hen een welverdiende Belgische titel opleverden. Zonder meer een overwinning van de vriendschap.

Zaterdagnamiddag stond de individuele titelstrijd op het schema. De zussen Nell & Britt Caers sprongen een bevredigende wedstrijd, spijtig niet goed genoeg voor een finaleplaats. Junior Yoni Verdonck bracht een feilloze opgelegde oefening en jammer ging het fout in haar vrije reeks. Met een onvolledige oefening strandde zij op een 7-de plaats en kwam ook niet in finale.

Senior Dorien Glassee haalde met wat geluk wel de finale, maar geraakte niet verder dan de 4-de plaats. Na een week schooluitstap naar Brugge zette miniem Rhodo Bervoets een puike prestatie neer in de voorronde. In de finale had ze kans op een medaille in haar eerste Belgisch kampioenschap. Ze hield in de finale de zenuwen onder controle en mocht fier naar huis met een zilveren plak.

Zondag werd het voor de Herentalsenaren nog straffer op Dubbelmini. Na een zenuwslopende wedstrijd werd debutant Rhodo Bervoets opnieuw 2-de bij de miniemen. In de categorie beloften behaalde Nell Caers een bronzen medaille en haar zus Britt kreeg de zilveren medaille om haar nek. Topgymnaste Yoni Verdonck stond na de voorronde met ruim verschil aan de leiding. Voor de finale had EK-finaliste Tori Vets van Hulshout forfait gegeven wegens een kwetsuur.

Juniors Yoni sprong een fantastische finale zonder risico en fouten. Ze won de Belgische titel oververdiend en met groot overwicht. Senior Dorien Glassee strandde opnieuw op een ondankbare 4-de plaats.

Met in totaal 8 medailles en 2 titels kunnen deze trampolinegymnasten van Corpus Sanum het seizoen bevredigend afsluiten. Voor de C en B gymnasten is er volgende week nog een Vlaams kampioenschap C niveau en Coupe KBT voor B niveau.

Foto:   Yoni Verdonck won 2 Belgische titels.